Юси Миконен е новият IT директор в B2Holding

Юси Миконен се присъединява към управленския екип на Необезпечени активи в B2Holding като IT директор. Той има богат професионален опит в IT сферата, включващ работа с Cloud, изкуствен интелект и машинно обучение, управление на IT процеси и дигитализирани трансформации. От началото на юни г-н Миконен се занимава с анализирането на операциите в Групата, използваните решения и бъдещите бизнес нужди, като с това ще изиграе ключова роля за изграждането на IT стратегията на компанията и проектите, включващи изкуствен интелект и машинно обучение.

Юси Миконен е експерт в бизнес процесите и дигитализирането на клиентското преживяване. Той е иноватор със значителен опит в това да свързва модерните технологии, най-добрите практики в индустрията и талантите в сферата и създаването на ценни решения за бизнеса.

През последните четири години е заемал водеща позиция в OpusCapita Group като директор „Професионални услуги“. Преди това е бил директор „Delivery” в SAP Финландия и глобален директор „Услуги за крайни клиенти“ в най-голямата компания за IT и софтуер в Норвегия – Tieto. Завършил е Бизнес администрация и Управление в Warwick Business School.