B2Holding продава българското си поделение АСВ на местна SPV компания

Една от водещите компании за изкупуване на вземания в Европа – норвежката B2Holding ASA, подписа договор за продажбата на дъщерното си дружество в България – Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), на българска SPV компания.

Сделката е резултат от тръжна процедура с конкурентно наддаване. Консултант е Alantra Corporate Portfolio Advisors Limited. Сделката ще бъде финализирана след одобрение от съответните регулаторни органи.

Повече информация по темата може да откриете на сайта на B2Holding ТУК.


За Агенция за събиране на вземания ЕАД

Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ) е сред водещите компании в изкупуването на вземания в България. Тя е  специализирана в придобиване на портфейли с обезпечени и необезпечени задължения от банки, финансови институции, доставчици на комунални и телекомуникационни услуги и др. Компанията е създадена през 2010 г. и е вписана в регистъра на финансовите институции на БНБ. През 2016 г. става част от норвежкия B2Holding. АСВ е член на Асоциацията за управление на вземания. За повече информация, посетете www.theagency.bg.

За B2Holding ASA

B2Holding ASA is a базирано в скандинавските страни холдингово дружество за изкупуване и управление на вземания с присъствие в повече от 20 европейски държави. Компанията отчита значителен ръст на бизнеса си от създаването си през 2011 г. и се утвърждава като една от водещите в изкупуването на дългове и предоставянето на услуги в сектора на обслужване на задължения. Централата на компанията е в Осло, Норвегия. Акциите й се търгуват на фондовата борса в Осло с код „B2H“. За повече информация, посетете www.b2holding.no.