АСВ “събуди” природата наново на събитие за своите партньори и в подкрепа на зелени и добри каузи

Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ) организира интригуващо и необичайно събитие за финансовия и банковия сектор в България, с което компанията постави началото на свой нов значим зелен проект и същевременно отбеляза 13-тия си рожден ден.

Събитието се проведе на 30 ноември в зала 10 на НДК в столицата и беше уважено от много партньори на компанията от финансовия, банковия и телеком сектора, всеки от които посрещнат лично от мениджмънта на дружеството.

АСВ изненада приятно гостите още на влизане, преобразявайки напълно пространството от 400 м2 в и пред залата. Стъпвайки, гостите се озоваваха насред истинска гора. Зала 10 на НДК буквално се разлисти в приказен горски свят, а всеки присъстващ имаше възможност да се потопи в магията и очарованието на живата природата, пресъздадена с жива растителност и съпроводена от омайващи, вълшебни звуци на кавал и цигулка в изпълнение на живо на талантливи български музиканти. Атмосферата се допълваше от от впечатляващ мултимедиен 3D мапинг, който засилваше допълнително усещането на гостите, че са в пленяващата прегръдка на приказно зелена гора. Отбраните хапки и питиета също кореспондираха с темата на събитието. 

Още в началото на вечерта, изпълнителният директор на АСВ Юлия Юргакиева приветства гостите и им благодари за доверието през последните 13 години, допринесло за това компанията днес да е водеща в своя сектор. Тя представи и нов зелен проект на агенцията, реализиран в партньорство с природозащитната организация “Зелени Балкани”. Компанията дарява средства на неправителствената организация, които ще бъдат насочени към опазване на колониите от редки птици в региона на Пловдив. Директорът на фондацията Христо Николов подчерта, че АСВ е една от малкото компании, потърсили контакт със “Зелени Балкани” и предложили своята подкрепа.

Дарението за “Зелени Балкани” е поредна стъпка от ESG политиката на АСВ и програмата за социална отговорност на компанията. Преди няколко години служителите на АСВ се включиха в залесяването на “Новата гора на София” край Суходол, а засадените от тях фиданки вече са млади дръвчета. 

Внимание на събитието беше отделено и на дългогодишното партньорство на АСВ с SOS Детски селища – друга значима кауза, подкрепяна от компанията от години. Компанията е сред редовните корпоративни дарители на организацията, която се грижи за това всяко дете да живее в подходяща среда. Изпълнителният директор на сдружението Валерия Георгиева изказа благодарността си за постоянния ангажимент на АСВ и връчи на Юлия Юргакиева символичен диплом за дарител на SOS Детски селища.