Трима нови директори влизат в управлението на B2Holding

Считано от месец май Харалд Торстейн, Тригве Лавдал и Тронд Андреасен влизат в Борда на директорите на норвежката B2Holding ASА.

Харалд Л. Торстейн заемa поста на председател на Съвета на директорите. Той е oсновател и собственик на базираната в Лондон консултантска компания Arkwright London. Има сериозен опит в корпоративните финанси като част от екипа на водещата норвежка инвестиционна банка DnB Markets. Торстейн е участвал и в управлението на компаниите Aktiv Kapital, Axactor, SFL Corp и Seadrill. Притежава магистърска степен по индустриална икономика и управление на технологиите.

 

Тригве Лавдал се връща в Борда на директорите на B2Holding, след като беше част от него между 2013 и 2018 г. Той е инвестиционен директор в Rasmussengruppen AS и има 9-годишен опит като финансов анализатор в DNB с фокус върху технологичния сектор, индустриите и възобновяемите енергийни източници. Лавдал е бил част от Борда на директорите на редица норвежки компании. Притежава докторска степен по инженерна кибернетика от Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU).

 

Тронд Кристиан Андреасен е управляващ собственик на Vimar AS. През годините е бил главен изпълнителен директор и член на борда на Avida Finans, главен изпълнителен директор на Gothia Financial Group, главен изпълнителен директор за скандинавските страни, Испания и Холандия на Arvato Financial Solutions. Член е на Управителния съвет на Aprila Bank ASA. Притежава бакалавърска степен по бизнес администрация от BI Norwegian Business School.

 

Тримата заменят в Борда на директорите на B2Holding съответно Йон Харалд Норбрекен, Пер Кристиан Споне и Четил Гарстад.