Мениджър на B2Holding ще бъде лектор на конференцията „Банките и бизнесът“

Регионалният директор за ЮИЕ на B2Holding Георгиос Христофору

Регионалният директор за Югоизточна Европа (ЮИЕ) на B2Holding Георгиос Христофору ще бъде лектор на шестата годишна конференция „Банките и бизнесът“, организирана от Икономедиа, издател на в. „Капитал“.

Христофору е и главен изпълнителен директор на B2Kapital SA-Гърция, дъщерно дружество на B2Holding,  част от който е и Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ). Форумът ще се проведе на 20 ноември в София хотел Балкан и ще събере на едно място финансисти и експерти, които да обсъдят последните тенденции на банковия сектор, събирането на вземания и влизането на България в банковия съюз и ERM2.

Христофору ще бъде лектор в панела за пазара на необслужвани кредити, като ще сподели опита и практиката на B2Holding. Той е дългогодишен експерт по финанси и неплатежоспособност и от 17 години се занимава с оперативно и финансово преструктуриране на предприятия и дружества. Общо 9 години работи в банковия сектор, в 7 от тях е главен изпълнителен директор на Bank of Cyprus в Румъния. Консултирал е част от четирите най-големи банки на Гърци при проверката на активите им и стрес теста, направен от Европейската централна банка (ЕЦБ). ъководил е и дейността на едно от подразделенията на гръцката PQH Single Special Liquidation S.A, ангажирана от централната банка в Гърция за квестор със специален статут на кредитни и финансови институции в Гърция в ликвидация.

Христофору е ръководил големи проекти като старши мениджър в екипа на Kantor Management Consultants, консултирал е търгове по продажба на кредитни портфейли в Гърция и Румъния. На конференцията Христофору ще говори в панела за пазара на необслужвани кредити.

Сред другите лектор на събитието ще бъдат Петър Андронов, Кънтри мениджър на КВС Груп за България, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, подуправителят на БНБ Калин Христов, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Питър Барон – управляващ директор на TBIF (TBI Bank), член на изпълнителния комитет на 4finance. Участници ще бъдат главният изпълнителен директор на „Борика“ Мирослав Вичев, Светослава Георгиева, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Фонда на фондовете, както и Филип Генов, вицепрезидент и старши мениджър „Специални проекти“ в УниКредит Булбанк.

В програмата са включени още дискусии за приоритетите и предизвикателствата пред банковия сектор през 2019 г., подготовката за банковия съюз и ERM2 и ефектите върху бизнеса, тенденциите при кредитирането и движението на лихвите, новите възможности и програми за финансиране, иновациите и технологичните решения за сектора.

Крайният срок за регистрация на събитието е 16 ноември. Пълна програма и форма за регистрация може да намерите тук.