Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на Агенция за събиране на вземания

Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на “Агенция за събиране на вземания” ЕАД (АСВ), част от водещата в Европа компания за изкупуване на вземания – норвежкият B2Holding. Досегашният директор “Корпоративни и обезпечени вземания” на дружеството ще поеме официално поста от 1 май и ще замени Димитър Бончев, който се оттегля след 8 години в мениджмънта на компанията и 15 години в сектора на управление на вземания. Промяната предстои да бъде отразена в Търговския регистър.

От името на борда благодаря на Димитър за всеотдайната му работа, неимоверните усилия, високите резултати и професионализъм. Той и екипът му са в основата на възхода на АСВ през годините и имат огромен принос не само за утвърждаването на компанията сред лидерите на пазара, но и на самия сектор като цяло. Не случайно новият СЕО на АСВ ще бъде един от този екип. Поздравявам Юлия Юргакиева за новия пост и й благодаря за това, че прие. АСВ е важна част от структурата на B2Holding. Опитът и експертизата, която Юлия притежава в сектора, включително и като част от мениджърския екип на АСВ, постиженията й в компанията, солидните й познания в правната материя, в комбинация с лидерските й качества, са предпоставка тя да продължи възходящото развитие на дружеството. Вярваме, че Юлия има необходимия капацитет да ръководи една от водещите компании в сектора за управление на вземания в България, както и волята да приложи нови идеи и модели, с които да направи услугите ни още по-добри за нашите клиенти и партньори”, коментира Адам Парфиниевич, председател на съвета на директорите на АСВ и ръководител “Управление на необезпечени активи” на B2Holding.

 

За мен беше чест да участвам в изграждането и развитието на АСВ. Радвам се, че акционерите отново заложиха на човек от ръководството на дружеството, който да поеме поста на изпълнителен директор. Юлия притежава необходимите лидерски качества и умения да продължи възходящото развитие на АСВ. Ще й помагам и ще я подкрепям, докато има нужда”, каза Димитър Бончев.  

Привилегия и отговорност е да поема управлението на жизнеспособна, с висока ликвидност и добре капитализирана компания. АСВ има капацитет да затвърди ролята си на ключов участник на пазара на управление на вземания. Целта ни е да сме доверен партньор на нашите клиенти и мост между кредиторите и клиентите с необслужвани задължения, намирайки решения и за двете страни, използвайки всички модерни технологии за целта”, коментира Юлия Юргакиева. 

Юлия Юргакиева започва работа в АСВ през 2013 г. като първоначално е ръководител на отдел “Съдебни вземания”. Под нейно ръководство отделът постепенно се разразства до дирекция с близо 100 души персонал. След това е директор “Корпоративни и обезпечени вземания”. Тя е магистър по право от СУ “Св. Климент Охридски”.

www.b2holding.no 

www.theagency.bg