Георгиос Христофору е новият регионален директор за Централна Европа в B2Holding

Георгиос Христофору
Георгиос Христофору

Георгиос Христофору е новият директор за регион Централна и Югоизточна Европа на B2Holding, част от който е и Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ). Досега Христофору отговаряше само за Югоизточна Европа.

Той се присъединява към екипа на B2Holding през април 2018 г. като изпълнителен директор на гръцката B2Kapital и регионален директор за Югоизточна Европа. Преди това е заемал различни позиции в областта на банките и корпоративните финанси, включително банков мениджър. Христофору специализира управление на просрочени кредити по време на финансовите кризи в Гърция и Кипър и след кариера в банковия сектор става член на специален проект на Bank of Greece, където заема позицията на директор Портфейли.

Георгиос Христофору има MBA сертификт от London Business School  и е лицензиран експерт по несъстоятелност. На новата позиция освен за България, Румъния, Гърция и Кипър, той ще отговаря още за Чехия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

„Георгиос им богат опит в управлението на просрочени вземаня и сме щастливи, че прие да повиши отговорностите си за региона в рамките на Групата“, коментира Ерик Йонсен, финансов и изпълнителен директор на B2Holding.

Още новини четете тук.