Eрик Йонсен е новият изпълнителен директор на B2Holding

Erik-Just-Johnsen CEO of B2HoldingEрик Йонсен е избран за главен изпълнителен директор (CEO) на B2Holding, собственик на Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), след единодушно решение на борда на директорите, съобщи норвежкият холдинг днес. Йонсен беше временно изпълняващ длъжността CEO от 15 август миналата година насам. Считано от днес той оглавява компанията за постоянно.

Петдесет и осем годишният Eрик Йонсен е в B2Holding от седем години като за периода той е последователно главен контрольор и финансов директор на групата. Йонсен има основна роля за изграждането на финансовата структура на компанията и превръщането й в публична през 2013 г., посочват в съобщението от холдинга. „Огромният му опит като ръководител и задълбочените му познания в нашата индустрия и във финансите като цяло в комбинация с визията и лидерския подход, които притежава, правят Ерик Йонсен перфектния кандидат, който да ръководи компанията в период на трансформация,“ коментира председателят на борда на директорите Йон Харалд Нордбрекен.

За мен е чест да бъда изпълнителен директор и да ръководя холдинга в една нова фаза от неговото развитие. От както съм в B2Holding компанията израсна от малък участник на пазара до един от големите играчи в Европа. В момента работим по стратегия и въвеждането на бизнес модел, чрез които холдингът ще се фокусира върху по-малко на брой, но по-силни платформи и ще постигне по-голяма ефективност на своите разходи. Нещо повече, притежаваме капацитет да предоставяме допълнителни услуги и ще се възползваме, като увеличим активите под наше управление. Това ще ни позволи да разрастваме бизнеса си без да разчитаме непременно и единствено на наше собствено финансиране. По този начин ще извлечем още повече стойност от нашите съществуващи платформи, като постигнем икономия от мащаба и повишим капацитета си за инвестиции,“ зяви Eрик Йонсен.