Димитър Бончев се завръща в съвета на директорите на АСВ

Димитър Бончев

София, 14 август 2023 – Димитър Бончев, който осем години беше част от мениджмънта на една от водещите компании в изкупуването на просрочени задължения в България – Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), отново е избран за член на съвета на директорите на дружеството. Той заменя Георгиос Христофору, който ще се фокусира върху други проекти в норвежката B2Holding, собственикът на АСВ в момента. Промяната вече е вписана в Търговския регистър.

Димитър Бончев е сред утвърдените имена в сектора на управление на вземания. Той има над 18 години опит, от които 15 на мениджърски позиции във водещи компании на пазара. От 2013 г. до май 2021 г. е част от ръководството на АСВ и има ключов принос за развитието на компанията като лидер в сектора. През първите три години е оперативен директор и директор “Международни операции” в България и Румъния. След придобиването на АСВ от B2Holding през 2016 г. е последователно директор “Бизнес развитие”, зам.-изпълнителен директор, изпълнителен директор и член на борда.  

През последната година Димитър Бончев работи ексклузивно по сделката за продажбата на АСВ, след като през 2022 г. B2Holding взе решение да се раздели с част от активите си в Югоизточна Европа, сред които и българското дружество. Холдингът вече подписа договор за продажбата на подразделението си в България на българската “Ди Си Ей Мениджмънт”. Очаква се сделката да бъде финализирана през следващите месеци. “Щастливи сме, че Димитър Бончев отново е част от нашия борд. Опитът и експертизата му ще са особено полезни за реализирането на целите на АСВ след смяната на собствеността – увеличаване на пазарния дял и запазване на добрите резултати”, коментира Юлия Юргакиева, изпълнителен директор на АСВ.

АСВ е създадена през 2010 г. и е една от водещите компании за изкупуване и управление на просрочени вземания в България.

Още новини четете тук