B2Holding стъпи във Франция

Столицата на Франция - ПарижНорвежкият B2Holding, собственик на Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), се споразумя да придобие 100% от акциите на една от водещите компании във Франция в изкупуването на задължения – Negociation et Achat de Creances Contentieuses (NACC), съобщава норвежката компания.

Сделката ще бъде реализирана със собствени средства, а цената на придобиването оценява NACC на 90 млн. евро, става ясно от съобщението. Част от средствата за покупката ще бъдат платени при постигането на определени бизнес цели през следващите 4 години.

NACC е на пазара от 1993 г. и работи активно с почти всички големи банки в страната. NACC има 80 служители. Централата й е в Париж. Има офиси също в Брест и Бордо. Френската компания генерира близо 90% от приходите си от събирането на вземания по изкупени от нея портфейли. Останалите са от оперативно събирани от нея просрочени задължения в полза на трети лица.

NACC има силни позиции в сегмента на големите обезпечени вземания.

С придобиването на NACC B2Holding си осигурява силна платформа за растеж на един от големите пазари за необслужвани кредити в Европа, оценяван на 60 млрд. евро.

„Изключително сме удовлетворени, че NACC става част от нашата група. Утвърдените компании за изкупуване на вземания във Франция са малко на брой на фона на обемите, които се търгуват, а и очакваме продажбите на необслужвани заеми в страната да нараснат. Със сделката за NACC B2Holding затвърждава присъствието си в Западна Европа и си гарантира отлична възможност за по-нататъшен растеж във Франция. Основателят и управителят на френската компания – Кристиан Роше, е изградил много добра организация, която споделя нашите ценности и екипът му е амбициран да продължи да я развива заедно с нас“, коментира Олаф Дален Зал, главен изпълнителен директор на B2Holding.

„Истински развълнувани сме, че ставаме част от B2Holding. Вярваме, че заедно с новия собственик сме добре позиционирани да бъдем сред водещите компании в нашия сектор във Франция“, коментира Кристиан Роше, основател и управител на NACC.

Източник: B2Holding