B2Holding ASA назначава нов главен финансов директор

Андре Адолфсен е избран за главен финансов директор (CFO) на B2Holding ASA. Той ще заеме длъжността от 1 ноември 2020 г.

След назначаването на Ерик Йонсен като главен изпълнителен директор, B2Holding ASA проведе конкурс и за нов главен финансов директор. За позицията бяха прегледани няколко много сериозни кандидатури, а компанията е изключително радостна, че Андре Адолфсен прие да стане главен финансов директор на B2Holding ASA.

“Щастливи сме да приветстваме Андре Адолфсен в екипа на B2Holding ASA в ролята му на главен финансов директор. Андре има богат опит, натрупан в работата му за финансови институции като Intrum и Lindorff  и ще бъде чудесно попълнение в управленския екип на Групата. В допълнение към бизнес опита, той притежава изключителни умения по отношение на финансирането и инвестициите, което е от ключово  значение в нашия бранш. С нетърпение очаквам да започна работа с Андре,“ каза Ерик Йонсен, главен изпълнителен директор на B2Holding ASA.

Преди B2Holding Андре Адолфсен е заемал длъжността финансов директор в Intrum.  Бил е временно изпълняващ длъжността главен финансов директор в Lindorff и Senior Equity Analyst в Nordea Markets. Адолфсен притежава магистърска степен по Финанси от Copenhagen Business School и бакалавърска степен по Финанси от Bi Norwegian Business School.