АСВ отпразнува 8-ми рожден ден с партньори и изложбата „Луксозни нишки“

Изпълнителните директори на АСВ - Нина Станчева и Мартин Деспов

Съвременно изкуство и шоколадова магия зарадваха тази година гостите на традиционното годишно събиране по случай 8-мия рожден ден на Агенция за събиране на вземания (АСВ). Събитието се проведе на 15 ноември в Галерия “Оборище 5” и беше уважено от повече от 100 представители на банковите среди, финансисти, юристи и партньори.

Гостите на АСВ бяха сред първите в България, които видяха изложбата на куратора Стивън Уилсън в новата галерия. Уилсън е едно от големите имена на съвременното изкуство и поп култура, който в работите си съчетава традиционни занаяти с модерни културни влияния и смесва ръчни техники със съвременни технологии.   

И тази година АСВ продължи традицията да подкрепя SOS Детски селища, на които дарява част от приходите си. Изпълнителният директор на организацията Петя Златева благодари сърдечно за помощта, която Агенцията и екипа й оказват за добро бъдеще на децата под грижата на SOS България. Петя Златева изрази признателността на организацията за продължаващата вече шест години подкрепа на АСВ към тях.

Изпълнителният директор на SOS Детски Селища България Петя Златева

Изпълнителният директор на АСВ Нина Станчева от своя страна благодари на гостите и напомни, че с идването си те се присъединяват към добрата кауза, на която АСВ са се посветили.

С изложбата на Уилсън се открива обновеното пространство за съвременно изкуство в близо 100- годишната сграда. Някога там се е помещавала Концертната зала на Музикалното училище, но след това десетилетия мястото стои затворено. Сега залите са изцяло реставрирани възможно най-близо до оригиналния си вид и партньорите на АСВ имаха възможност да ги видят само дни след официалното отваряне. Прекрасната акустика на залата беше подчертана от добрата музика – съчетание на джаз, класика и модерни ноти.

Очаквайте скоро галерия със снимки от събитието!