Агенция за събиране на вземания дава шанс на млади юристи

Aгенция за събиране на вземания (АСВ), част от норвежкия B2Holding, дава възможност на бъдещи юристи да натрупат стаж в реална работна среда. Стажантската програма ‘2019 е насочена към всички студенти от специалност „Право“, които са завършили III курс на обучение. Най-добрите ще получат възможност да започнат постоянна работа на трудов договор след края на стажа.

В работата си стажантите ще подпомагат юридическия отдел на компанията, в който ще работят с повече от 60 опитни юристи. В този отдел студентите ще се запознаят с практиката за съдебно събиране на вземания и самите те ще получат различни задачи. Те ще имат за управление малък портфейл изпълнителни дела, без конкретна финансова цел за постигане, ще съдействат на юристите от АСВ по различни искови и заповедни производства. Работата им ще включва посещения на съдилища, за да съберат различни документи, подготовка на изпълнителни дела и посещения до кантори на частни съдебни изпълнители за внасяне на молби.

Сред задачите им влизат различни дейности и справки по вече заведени изпълнителни дела, разпределение на призовки и други организационни задачи.

АСВ е една от най-големите български компании за управление и придобиване на вземания, част от B2Holding, който е сред лидерите в този сектор в Европа. Голяма част от работата в българското дружество е свързана със съдебно събиране на вземания, в което ще могат да се включат и студентите.

Изискванията са за добра компютърна грамотност, много добри умения за комуникация, адаптивност и лична мотивация. В замяна АСВ предлага платен стаж за срок до 6 месеца, с трудов договор и атрактивно възнаграждение, съобразено със заплатите в сектора. Стажантите ще получат допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна и други социални придобивки. Заетостта е на пълен работен ден, но има възможност и за гъвкаво работно време. След края на програмата всеки, който е преминал през нея, ще натрупа много ценни практически знания и опит.

Подаването на документи е със срок до 20 юни, при одобрение стажът започва скоро след това. Всеки, който има интерес, може да пише до отдел „Човешки ресурси“ на мейл yordanka.mancheva@theagency.bg или да се обади на тел. +359 2 887 651 526.

Oще новини от сектора четете тук.